Almedalsveckan vinnare av Signumpriset 2020!

Signumpriset uppmärksammar varje år ett nordiskt företag som utmärker sig i sitt långsiktiga arbete med att vårda sitt varumärke – både kommunikativt och juridiskt. I år tilldelades det prestigefyllda priset ALMEDALSVECKAN. Signumpriset är instiftat av Groth & Co och delades i år ut för 26:e gången.

Ja, det går att kombinera politik och turism. Region Gotland har på ett utmärkt sätt utvecklat veckoeventet i Visby, från det att Olof Palme höll sitt tal 1968, till vad det är idag. Regionen arbetar med varumärket ALMEDALSVECKAN under visionen ”Den demokratiska mötesplatsen för alla” och lyckas behålla kontrollen trots att man har närmare 2000 arrangörer under veckan. Detta framgår av juryns motivering.

Vidare står i motiveringen att medvetenheten genomsyrar allt styrmaterial med att kommunicera varumärket och att det registreringsskydd som behövs finns på plats. Region Gotland har tänkt på varje liten detalj och för fram varumärket på ett lättillgängligt och medryckande sätt. För att se till att varumärket används på ett korrekt sätt av alla arrangörer under veckan, har man tagit fram en särskild version av logotypen, vilken är varumärkesregistrerad som kollektivmärke. ”Varumärket är här själva det nav som gör det möjligt att hålla samman en mångfasetterad verksamhet och att kontrollera vad den tillåts inrymma.”

Almedalsveckans projektledare tar emot priset med stolthet:

– Att vår fantastiska mötesplats får den här utmärkelsen gör oss enormt stolta. Innehållet och bilden av varumärket Almedalsveckan skapas gemensamt med hjälp av de närmare 2000 arrangörer som bidrar med evenemang, engagemang och entusiasm varje år. Extra stolt är jag över att största delen av varumärkesarbetet sköts inom Region Gotland, av oss och med små medel, men med stort hjärta för vår demokratiska mötesplats. Samverkan är viktigt för oss och därför vill jag dela denna utmärkelse med alla som är med och skapar Almedalsveckan! säger Mia Stuhre, Projektledare Almedalsveckan.

Årets övriga nominerade

Även BOB, Husqvarna, Intrum och Östersjöfestivalen var nominerade till Signumpriset 2020.

Mer information och juryns motivering finns på www.signumpriset.se

Vi på Groth & Co vill rikta ett varmt grattis till Region Gotland och Almedalsveckan!