AIK har verkat i tiden sedan 1891

I samband med nomineringen intervjuar vi Mikael Jomer på AIK:

Ni har blivit nominerade till Signumpriset – vad betyder det för er?

-Vi är oerhört glada och stolta att ha blivit nominerade till Signumpriset med dess dignitet. Framför allt när man har tidigare vinnare i varumärken i åtanke. Vidare så betyder det mycket att vi som idrottsförening med vårt varumärke får ett erkännande likt kommersiella företag.

Vad ser du som styrkan i er varumärkesvård?

-Helt klart ligger styrkan i vårt varumärke i våra medlemmars intresse och engagemang, som vi ser vara starkare förknippat med individuell identitet i jämförelse med personers identifiering med företag och produkter till samma grad. Samma engagemang ser vi har bestått då “AIK verkat i tiden” sedan 1891 och fortsatt berör, långt vidare än våra aktiva i föreningen, våra medlemmar och supportrar, men även samhället i stort.

Är ert varumärke utsatt för kopiering?

-Ja, vi ser från tid till annan att aktörer kan ta sig friheter i att göra piratkopior främst gällande merchandise och souvenirer, vilket vi då agerar på.

Vinnaren av Signumpriset 2023 presenteras den 9 mars på Varumärkesdagen. För att köpa biljetter till eventet klicka här – https://varumarkesdagen.se/