Spel ska vara roligt och hållbart

I samband med nomineringen intervjuar vi Stefan Bladh, chef Koncernvarumärke på Svenska Spel:

Ni har blivit nominerade till Signumpriset – vad betyder det för er?

Svenska Spel är svenska folkets spelbolag och ett av Sveriges mest välkända varumärken. Att vårda och utveckla varumärket är ett kul och utmanande arbete som blir ännu roligare när vi uppmärksammas på det här hedrande sättet.

Antalet aktörer och varumärken på spelmarknaden har vuxit kraftigt på senare år och valmöjligheterna för konsumenterna många. Med vårt varumärke ska vi fortsätta särskilja oss genom vår position kring glädje och ansvar och våra unika spel som Triss, Lotto och Stryktipset. Spel är spännande och glädjefyllt – men kräver också att vi som bolag agerar ansvarsfullt. Det är viktigt att vårt varumärke speglar det.

Vad ser du som styrkan i er varumärkesvård?

Vår varumärkesposition – att spel ska vara en rolig och hållbar upplevelse – sitter i ryggmärgen hos alla som arbetar på Svenska Spel. Det är en enorm styrka och vår kompass i allt vi gör, i alla delar av vår verksamhet. Det underlättar arbetet med varumärkesstrategin. Tillsammans med vår välkända logotyp och vinnarsymbol så är vår gemensamma syn på vilken typ av bolag vi vill vara på den marknad vi verkar i vår kanske mest värdefulla varumärkestillgång.

Är ert varumärke utsatt för kopiering / har någon särskild utmaning på er marknad?

Svenska Spel är ett av de starkaste varumärkena på den svenska spelmarknaden. Av det följer tyvärr försök till varumärkesintrång och försök att vilseleda människor att tro att vi är involverade i olika sajter och tjänster. Ett annat exempel är så kallade skuggspel som innebär att andra spelbolag erbjuder spel på resultatet i lotterier. Vi har en väl fungerande process för att agera på intrång och för att säkerställa att konsumenterna inte vilseleds.

Vinnaren av Signumpriset 2023 presenteras den 9 mars på Varumärkesdagen. För att köpa biljetter till eventet klicka här – https://varumarkesdagen.se/