Signumpriset är instiftat för att öka de nordiska företagens konkurrenskraft på den globala marknaden. Välskötta varumärken är en av de viktigaste nycklarna för att bli internationellt framgångsrik på lång sikt. Det vet vi på Groth & Co.

Groth & Co har arbetat med innovationer och framgångsrikt företagande sedan 1869. I vår roll som immaterialrättsrådgivare har vi assisterat små svenska företag att bli internationella framgångssagor. Vi skrev patentansökan för Nobels Extra-Dynamit, de Lavals separator och Johanssons skiftnyckel när industrialismen tog fart. Och så har det fortsatt. Vi har på nära håll sett små innovationer, som bland annat Primusköket, Bahco, säkerhetständstickan, Cederroths styckförpackade plåster, popgrupperna ABBA och Europe samt klädföretaget J Lindeberg, växa till internationella succéer med starka varumärken.

Norden är ett relativt litet område i den norra delen av världen vilket föder en naturlig internationell strävan. Hemmamarknaden är begränsad, så vill små- och medelstora företag växa ytterligare krävs en internationell expansion. De nordiska företagen måste vara duktiga på att innovera – att skapa nya attraktiva varor och tjänster. Immateriella tillgångar som patent och varumärken ökar företagens konkurrenskraft betydligt. Vi vet att ett välskött varumärke, både juridiskt och kommunikativt, är en av de viktigaste framgångsfaktorerna för nordiska företag att lyckas.

För att stimulera framgångsskapande varumärkesarbete instiftade Groth & Co Signumpriset® redan 1995.